6 szoftver, amivel a leggyakrabban dolgozom

2022-05-31 |

Lilla

6 szoftver, amivel a leggyakrabban dolgozom

Ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogy melyik az a 6 szoftver, amit a grafikai tervezés és weboldakészítés során leggyakrabban használok.

Grafikai munkák

Grafikai munkákhoz, képszerkesztéshez a legtöbb designer, grafikus az Adobe termékcsaládot használja. Én is ezekkel a programokkal kezdtem a pályafutásomat, de találtam egy olyan alternatívát, amivel számomra gördülékenyebben megy a munka. Ráadásul az Affinity termékek előfizetés helyett egyszeri díj ellenében vásárolhatók meg.

Logótervezés során fontos, hogy vektoros formátumban készüljön el a logó. Így lesz később bármilyen módon felhasználható, minőségromlás nélkül kicsinyíthető, nagyítható. Ehhez, és más olyan munkákhoz, ahol szintén fontos, hogy az elkészült anyag vektoros formátumú legyen, az Affinity Designer-t használom. Legtöbbször ezzel készülnek a posztjaim és sztorijaim is a közösségi média felületeimre.

A nyomdai anyagokat – például kiadványokat, szóróanyagokat, névjegykártyákat – egy kifejezetten erre a célra dedikált szoftverrel, az Affinity Publisher-el készítem el.

Ha képszerkesztésről van szó, akkor legtöbben a Photoshop-ra asszociálnak, én helyette az Affinity Photo-t használom. Ha képet kell szerkeszteni, maszkolni, kivágni, akkor ezt a szoftvert nyitom meg.

Amikor az ügyfeleim részére tervezek szerkeszthető sablonokat a közösségi média felületeikre, akkor pedig leginkább a Canva kerül elő, hiszen ez egy könnyen és egyszerűen, ráadásul ingyenesen használható alkalmazás, amivel ők maguk is tudják szerkeszteni a posztokat, sztorikat.

Weboldalak készítése

A weboldalak drótvázának, designjának megtervezésére kipróbáltam már az Adobe Illustrator, valamint az XD programot is, de úgy tűnik, néhány hónapja ehhez a munkafázishoz is megtaláltam az igazit. Ez pedig a Figma nevű szoftver.

A weboldalakat, webshopokat nemcsak megtervezem, hanem el is készítem. WordPress alapon dolgozom, de mivel egyedi designt tervezek, így ehhez nem kevés kódolásra is szükség van. Ebben a Visual Studio Code a társam.

Remélem, érdekes volt számodra, hogy egy kicsit bepillanthattál a kulisszák mögé, és megtudhattad, hogy milyen szoftverekkel dolgozom a legtöbbet. Ha pedig kíváncsi vagy azokra a programokra is, amik a vállalkozói mindennapjaimat könnyítik meg, akkor olvasd el az előző posztom.