Programok, amik megkönnyítik a mindennapjaimat

2022-04-09 |

Lilla

Programok, amiket a vállalkozásomban használok

Egy vállalkozás mindennapjai során sokféle feladat felmerül, amelyek elvégzését megkönnyíthetik a jól megválasztott programok, applikációk.

A bejegyzést nem azoknak a grafikai szoftvereknek a bemutatásának szentelem, amik közvetlenül a design munkáimhoz szükségesek. Most azokról írok, amik a vállalkozásom mindennapi, apró-cseprő, vagy épp nagyobb feladatainak megoldásában vannak segítségemre. Így bármilyen vállalkozásod is legyen, találhatsz közöttük számodra is hasznosat.

Szerződések

Nálam minden megbízást megelőz a szerződéskötés, amit kezdetben még a nyomtatós, szkennelős vagy postázós módszerrel oldottam meg, hiszen a megbízóim nagyobb részével nem egy városban élünk. Viszont a felesleges papírhasználatot és időt is szerettem volna megspórolni, ezért váltottam egy profibb, környezetkímélőbb és teljesen digitális megoldásra. Ez nem más, mint a SignRequest, ahol elektronikus aláírásra van lehetőség. Az ügyfél részéről nem igényel regisztrációt, könnyen és gyorsan használható, és ugyanolyan érvényű, mint egy papír alapú szerződés. A platform havi 10 szerződés erejéig ráadásul ingyenesen használható.

Számlázás

Számlázásnál szintén fontos szempont volt nálam, hogy ne kelljen nyomtatni, így jó ideje már e-számlát szoktam kiállítani a megbízóimnak. Ehhez a Billingót használom. Akár ingyenesen is tudsz számlákat kiállítani, de ha te is szeretnéd elkerülni a papír alapú számlázást, akkor megéri előfizetni. Ha ezen a linken regisztrálsz, akkor mindkettőnknek jár 2 hónap előfizetés ajándékba. Ha előfizettél, akkor pedig ajánld Te is bátran a partnereidnek, hiszen sok kicsi sokra megy. 🙂

Határidők

A ClickUp-ot határidőnaplóként, illetve a projektjeim menedzselésére használom. Ide nemcsak a vállalkozással kapcsolatos teendőket viszem fel, hanem minden mást is, ami határidőhöz kötött, vagy olyan nagyobb feladat, amiről semmiképp sem szeretnék megfeledkezni. Az egyik kedvenc funkcióm az emailértesítés, így biztosan nem fordulhat elő, hogy valami fontos kimegy a fejemből. 🙂

Videók készítése, szerkesztése

Mivel a közösségi médiában egyre inkább a videóké lesz a főszerep, ezért ezt a témát nem szerettem volna semmiképp kihagyni, de az az igazság, hogy ezen a területen még kísérletezem én is. Ennek ellenére van azért már néhány olyan alkalmazás, amit kipróbáltam és merem ajánlani. Némileg a komfortzónámon kívül esik, hogy én szerepeljek a videókban, szerencsére vannak más lehetőségek is ilyen tartalmak készítésére. Ilyen például a képernyőfelvétel, amit mobilon egy AZ Screen Recorder nevű applikációval szoktam megtenni. A videók szerkesztésére, vágásra, feliratozásra az InShot alkalmazást használom leginkább, de a Canvában is szoktam néha alkotni. Erre ritkábban volt szükségem, de azért számítógépen is készítek néha képernyőfelvételeket a Share X nevű szoftverrel.

Hírlevélküldés, feliratkozók gyűjtése

Korábban a Newsletter nevű WordPress bővítménnyel oldottam meg a feliratkoztatást és a hírlevélküldést, azonban nem voltam vele maradéktalanul elégedett, így nemrég váltottam a Mailerlite-ra. Egyelőre tetszik, amit tapasztaltam, nem bonyolult benne összerakni a hírlevelet és van lehetőség automatizálásra. Bátran ajánlom, ha hírlevélküldő szoftverre van szükséged.