A vállalkozásom története

2021-04-02 |

Lilla

Vörös Lilla webdesigner

Szinte hihetetlen, hogy már egy éve vágtam bele a vállalkozásnak nevezett kalandba! Ez a bejegyzés az ide vezető útról, valamint az elmúlt egy évről számol be.

A webdesignhoz és a vállalkozáshoz vezető utam nem nevezhető éppen egyenesnek. Habár mindig is vonzottak a kreatív dolgok, és mindig is szerettem volna valami szépet, mások számára is értékeset és hasznosat teremteni a munkám által, mégsem találtam meg rögtön az utam.

Filozófiát és esztétikát tanultam az egyetemen, munkahelyeim között szerepelt múzeum, civil szervezet és rendezvényszervező cég is – ezen a munkahelyemen született meg a felismerés, itt ébredtem rá a grafikusunkkal való együttműködés során, hogy szívesebben tervezném én is a konferenciák szóróanyagait, programfüzeteit a szervezés helyett.

Így találtam rá a Pixelgyár Online Webdesign Tanfolyamára (www.webdesigntanfolyam.com), itt tanultam meg a webdesigner szakma alapjait, és életem egyik legjobb döntésének tartom, hogy belevágtam a tanulásba 2019 márciusában. A tanulás végére az is kikristályosodott, hogy mivel is szeretnék konkrétan foglalkozni, és ez végül alapvetően nem a kiadványszerkesztés, hanem a logó- és arculattervezés, valamint a weboldalkészítés lett. Ez az, amit szívvel-lélekkel tudok csinálni, és amivel segíteni tudok a hozzám hasonló vállalkozóknak. Az egyik legnagyobb motivációt is az adja számomra a munkám során, hogy a saját álmom építése közben részt vehetek és hozzájárulhatok mások álmának megvalósításához.

A fent említett tanfolyam lezárásaként készítettem el a vizsgamunkámat, ami nem más, mint ez a honlap, ahol most olvasod ezt a bejegyzést. 🙂 A weboldalam tavaly januárban készült el, és márciusban meg is kaptam a tanfolyamon nyújtott teljesítményemért, valamint a vizsgamunkámért járó oklevelet és tanúsítványt. A tanfolyam végével párhuzamosan, valamint azt követően még csak néhány ismerősnek készítettem logót, Facebook borítóképet, vagy épp esküvői meghívót, áprilisban azonban befutott az első éles megbízásom, és ezzel egy időben a vállalkozásomat is elindítottam, kezdetben csak másodállásban. De a cél az volt, hogy teljes munkaidőben a webdesignnal foglalkozzak, hogy 100%-ot tudjak nyújtani a megbízóimnak, így november óta már minden időmet és energiámat a vállalkozásomnak szentelem.

Az egy év alatt elkészíthettem jó néhány vállalkozás logóját, de terveztem még például Facebook és LinkedIn borítóképet, névjegykártyát, köszönőkártyát, levélpapírt, ablakfóliát, esküvői meghívót… A megbízóim között volt bútorfelújító, horgolt állatkákat készítő, műkörmös, kommunikációs szakértő, ügyvéd, szonográfus – csak hogy néhányat említsek. Nagy öröm számomra, hogy ennyi különféle dologgal foglalkozó, értékes vállalkozóval ismerkedhettem meg az elmúlt egy évben. Minden megbízás egyformán fontos számomra, és ugyanolyan lelkesedéssel dolgozom mindegyiken, a továbbiakban mégis szeretném néhány munkámat kiemelni az elmúlt egy évből.

Smart Home Control logótervezés

Az említett első éles megbízásom a Smart Home Controlnak tervezett logó volt. A Smart Home Control a családi házakban található elektronikus eszközök távoli vezérlésének kialakításával foglalkozik. Volt néhány konkrét elképzelésük a logót illetően: szerették volna, ha a tevékenységükre utalva megjelenik a ház motívum, amely a nevük rövidítésével kombinálva alkotja a logót, illetve színek tekintetében a kéket és narancssárgát preferálták. Ezt az alapötletet továbbgondolva született meg a logó, amelybe belecsempésztem a jól ismert wifi jelet is, persze nem a megszokott formájában, hanem a ház alakjához igazodva, ezzel utalva a távvezérlésre, amelyhez elengedhetetlen a wifi hálózat.

Smart Home Control logó

PénzIndex arculattervezés és honlap

A PénzIndex egy pénzügyi tanácsadással foglalkozó cég, munkatársaik segítenek az ügyfeleknek biztonságosabb jövőt teremteni, valamint pénzügyi iránymutatásban és a tudatos szemlélet formálásában is támogatást nyújtanak. A velük való közös munka volt a legösszetettebb és legátfogóbb projekt, amelyben részt vehettem, ezért is került bele a válogatásba. A logón kívül terveztem számukra többek között névjegykártyát, mappát, Power Point sablont, Word sablont, levélpapírt, oklevelet, és mindezeken felül a weboldalukat is én tervezhettem meg és készíthettem el, a következő linken tudjátok megnézni: www.penzindex.hu

PénzIndex arculat

Szőllősi Consulting Instagram sablonok

És hogy kerek legyen a történet, a legutóbbi befejezett és átadott munkámat mutatom még meg ebben a bejegyzésben. Szőllősi Kata kommunikációs szakértő, és csapatával, a Szőllősi Consultinggal segíti a cégeket, vállalkozókat többek között marketing tanácsadással, kivitelezéssel, tréningekkel és workshopokkal. Katának készítettem már Facebook és LinkedIn borítóképet, legutóbb pedig Instagram poszt és sztori sablonokat terveztem számára.

Szőllősi Consulting poszt sablon

Mérhetetlenül hálás vagyok a megbízóimnak, hogy bizalmat szavaztak nekem az elmúlt egy évben, és azért is, hogy azzal foglalkozhatok, amit imádok, és amivel vállalkozó társaimat is segíteni tudom az ő útjukon.