Minden sikeres projekt kulcsa: az együttműködés

2024-04-15 |

Lilla

Minden sikeres projekt kulcsa: az együttműködés

A „közös munka, együttműködés” fogalma talán közhelyként hathat, de valójában az egyik legfontosabb összetevője egy sikeres projektnek. Egy megbízás nem egyszerűen csak arról szól, hogy megbízol és kifizetsz, én pedig elkészítem a logód, weboldalad, ez sokkal inkább partnerség. Mert bizony nemcsak rám, hanem rád is szükség van! Én természetesen minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a lehető legelégedettebb légy, de fontos, hogy te is beletedd az időt és energiát ebbe a folyamatba. Ha nem így történik, akkor nem olyan eredmény fog születni, ami legjobban szolgálja a vállalkozásod.

Ajánlatkérés

Igen, már az ajánlatkérés során tisztában kell lenned azzal, hogy mivel is szeretnél megbízni. A megfelelő és pontos ajánlat összeállításához is szükségem van információkra. Nem mindegy például, hogy egy landoló oldalra vagy éppen webshopra van szükséged. Persze ha még nem teljesen tiszta a kép számodra, akkor a megfelelő kérdésekkel segítek felgöngyölíteni a szálakat. Ha pedig e-mailezés helyett szívesebben beszélnéd át az igényeid egy rövid online meetingen, akkor arra is van lehetőséged egy díjmentes konzultáció keretében.

Így indul az együttműködés…

Ha túl vagyunk a „kötelező körökön”, azaz a szerződéskötésen és az előleg kifizetésen, akkor a közös munkát azzal kezdjük, hogy egy kérdőívet küldök neked. Ha átgondoltan és részletesen válaszolod meg a kérdéseket, az segít abban, hogy jobban megismerjem a vállalkozásod, céljaid, elépzeléseid. És nem arra gondolok feltétlenül, hogy milyen színű vagy formájú legyen a logód, vagy milyen betűtípust használjunk a honlapodon. Persze ezeknek a fontossága sem elhanyagolható, de most sokkal inkább a márkád alapjait érintő kérdésekről beszélek. Hiszen akkor készülhet megfelelő, a célközönséged szemében is megnyerő arculat vagy weboldal, ha tudod például, hogy kikhez szólsz, ki a célcsoportod, milyen értékeket és stílust szeretnél kifejezni, képviselni. Így fogunk mindketten tisztább képet kapni a projektről, ez pedig kulcsfontosságú a hatékony közös munkához.

…és így folytatódik

És sajnos még ezután sem dőlhetsz hátra. A tervezés és a kreatív folyamat során visszajelzéseket kérek és egyeztetünk, hogy a végeredmény mindenkettőnk számára megfelelő legyen.


Amint megszülettek az első tervek, illetve nagyobb projekteknél minden munkafázis során a visszajelzésed fogom kérni. Ha tetszik, amit kaptál, és tökéletesen elégedett vagy, akkor természetesen könnyű a dolgunk, hiszen tovább tudunk lépni. Ám ha bármilyen módosítást szeretnél, akkor fontos, hogy minél inkább meg tudd fogalmazni, hogy mi az, ami nem tetszik, mit és hogyan szeretnél változtatni.


Weboldal, webshop esetén a tartalmak átadása, a kötelező jogi dokumentumok beszerzése is a Te feladatod lesz. A képi anyag megkeresésében – amennyiben stockfotók megfelelőek számodra – segíteni tudok, de a szövegeket Neked kell biztosítanod. Ráadásul a weboldal, webshop összetettségétől és a funkcióktól függően sok egyeztetésre lehet szükség, mert sokszor üzleti döntéseket kell meghozni. Például hogy melyik bankkártya szolgáltatót választod. Ezen kívül nekem nincs hozzáférésem a Te fiókjaidhoz, legyen szó Gmailről, közösségi médiáról, számlázóprogramról, így az onnan származó információkat, amelyekre szükségem lehet, neked kell megkeresned és megadnod nekem – persze ebben mindig segítek.


A fentiekből láthatod, hogy egy ilyen megbízás során neked is be kell vonódnod a folyamatokba, mert a hatékony és gördülékeny együttműködés elengedhetetlen egy sikeres projekthez.